Hideg joghurt torta
2014 június 13. | Szerző: ETAMA |
Ezt még a hosszú hétvégén csináltam, nagyon-nagyon imádom.
Először is, fogok 3 pohár joghurtot, némi édesítőt, meg egy-két marék epret, és ezeket összeturmixolom. Utána mehet bele darabos eper is, mert az úgy jó.
Ugye milyen gyönyörű? Közelebbről…
Aztán a tejszínt kell jó kemény habbá verni, én úgy 2 dl-t használtam.
2 teáskanál zselatint melegítettem fél deci vízben, ez ment az epres masszához, utána óvatosan összekevertem a felvert tejszínnel.
Én Anyutól vettem kölcsön egy tupperware tortaformát, ami direkt az ilyen hideg, zselés tortákhoz van. (Úgy 2-3 éve vettem kölcsön, csak úgy mondom. 😉 )
Én egy éjszakát szoktam hagyni neki, de másnap nincs irgalom, megesszük.
Ez a végeredmény, mire észbe kaptam, hogy fényképezzek, már bele lett falva. 😉
Ma megvolt a második futásom, nagyon kalandos volt. Holnap elmesélem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
ÚÚÚÚ de jól néz ki 🙂 hát ilyet ide tenni amikor sem joghurt, se tejszín se eper nincs itthon 😉
Jah es csak egy tipp ha egyszer vissza kell adnod anyud csodaformajat. Folpackal kibelelt talban ugyanigy osszeall a cucc. Mikor megdermedt szepen kiboritod lefejted a folpackot es szepseges lesz ugyis 😀 ugyanigy megteszi apro talkak ugyanugy kibelelve es akkor nem kell szeletelni mar eleve ki van adagolva. De ez csak egy tipp am 😉
Köszönöm az ötleteket! Ha mégis visszaadnám… 😉