Hideg joghurt torta

2014 június 13. | Szerző: |

Ezt még a hosszú hétvégén csináltam, nagyon-nagyon imádom.

Először is, fogok 3 pohár joghurtot, némi édesítőt, meg egy-két marék epret, és ezeket összeturmixolom. Utána mehet bele darabos eper is, mert az úgy jó.

2014-06-07 17.12.05

Ugye milyen gyönyörű? Közelebbről…

2014-06-07 17.12.12

Aztán a tejszínt kell jó kemény habbá verni, én úgy 2 dl-t használtam.

2014-06-07 17.17.38

2 teáskanál zselatint melegítettem fél deci vízben, ez ment az epres masszához, utána óvatosan összekevertem a felvert tejszínnel.
Én Anyutól vettem kölcsön egy tupperware tortaformát, ami direkt az ilyen hideg, zselés tortákhoz van. (Úgy 2-3 éve vettem kölcsön, csak úgy mondom. 😉 )

Én egy éjszakát szoktam hagyni neki, de másnap nincs irgalom, megesszük.
Ez a végeredmény, mire észbe kaptam, hogy fényképezzek, már bele lett falva. 😉

2014-06-08 09.01.08

Ma megvolt a második futásom, nagyon kalandos volt. Holnap elmesélem.

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. mrsgardner says:

    ÚÚÚÚ de jól néz ki 🙂 hát ilyet ide tenni amikor sem joghurt, se tejszín se eper nincs itthon 😉

  2. mrsgardner says:

    Jah es csak egy tipp ha egyszer vissza kell adnod anyud csodaformajat. Folpackal kibelelt talban ugyanigy osszeall a cucc. Mikor megdermedt szepen kiboritod lefejted a folpackot es szepseges lesz ugyis 😀 ugyanigy megteszi apro talkak ugyanugy kibelelve es akkor nem kell szeletelni mar eleve ki van adagolva. De ez csak egy tipp am 😉

  3. Köszönöm az ötleteket! Ha mégis visszaadnám… 😉


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Nézettség

  • Blog nézettsége: 127347

Archívum

Legutóbbi hozzászólások

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!