Hamburger újratöltve
2015 március 25. | Szerző: ETAMA |
Már írtam, hogy mennyire szeretem a sajtburgert.
A múltkor beszélgettünk a férjemmel, hogy csináljunk itthon valami hasonlót. Annyit kért, hogy fokhagyma ne legyen benne.
Na, ma fogtam egy kiló darált sertéscombot (szép sovány volt, láttam, mielőtt ledarálták), aprítógépbe dobtam egy kis bacont, vöröshagymát, petrezselymet, összekevertem a hússal, ütöttem hozzá két tojást, egy kis vízben ázott zsömlét, sót és rengeteg borsot.
Utána jó lapos húspogácsákat csináltam, megforgattam kis zsemlemorzsában, és sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam.
Utána pici étolajjal megkentem a pogácsák mindkét felét, és sütőben, egyéb zsiradék nélkül pirosra sütöttem.
Ilyen lett:
Délben a férjem hozott hozzá friss magvas zsömlét, meg ugyancsak friss salátát, uborkát.
Míg én megmostam és felaprítottam a zöldségeket, ő natúr paradicsomból, meg fűszerekből, olívaolajból csinált ketchupot.
És elkezdtük pakolni:
Aham, van abban még majonéz és mustár is. 😉
Hát nem gyönyörű?
Muszáj beleharapni:
Ohh, én nem tudok ekkorát harapni! Ez a férjem volt. 🙂
Ma jön este haza Belami, és Kismacsó is imádja, úgyhogy vacsorára is ez megy majd. (Nekem meg fehérjeturmix.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: