Ezt még a hosszú hétvégén csináltam, nagyon-nagyon imádom.
Először is, fogok 3 pohár joghurtot, némi édesítőt, meg egy-két marék epret, és ezeket összeturmixolom. Utána mehet bele darabos eper is, mert az úgy jó.
Ugye milyen gyönyörű? Közelebbről…
Aztán a tejszínt kell jó kemény habbá verni, én úgy 2 dl-t használtam.
2 teáskanál zselatint melegítettem fél deci vízben, ez ment az epres masszához, utána óvatosan összekevertem a felvert tejszínnel.
Én Anyutól vettem kölcsön egy tupperware tortaformát, ami direkt az ilyen hideg, zselés tortákhoz van. (Úgy 2-3 éve vettem kölcsön, csak úgy mondom. 😉 )
Én egy éjszakát szoktam hagyni neki, de másnap nincs irgalom, megesszük.
Ez a végeredmény, mire észbe kaptam, hogy fényképezzek, már bele lett falva. 😉
Ma megvolt a második futásom, nagyon kalandos volt. Holnap elmesélem.
Hideg joghurt torta
2014 június 13. | Szerző: ETAMA
Ezt még a hosszú hétvégén csináltam, nagyon-nagyon imádom.
Először is, fogok 3 pohár joghurtot, némi édesítőt, meg egy-két marék epret, és ezeket összeturmixolom. Utána mehet bele darabos eper is, mert az úgy jó.
Ugye milyen gyönyörű? Közelebbről…
Aztán a tejszínt kell jó kemény habbá verni, én úgy 2 dl-t használtam.
2 teáskanál zselatint melegítettem fél deci vízben, ez ment az epres masszához, utána óvatosan összekevertem a felvert tejszínnel.
Én Anyutól vettem kölcsön egy tupperware tortaformát, ami direkt az ilyen hideg, zselés tortákhoz van. (Úgy 2-3 éve vettem kölcsön, csak úgy mondom. 😉 )
Én egy éjszakát szoktam hagyni neki, de másnap nincs irgalom, megesszük.
Ez a végeredmény, mire észbe kaptam, hogy fényképezzek, már bele lett falva. 😉
Ma megvolt a második futásom, nagyon kalandos volt. Holnap elmesélem.
Oldal ajánlása emailben
X